Presedintele rus Vladimir Putin a declarat astazi ca Rusia are pregatit un plan, in cazul in care Occidentul recunoaste independenta Kosovo, care este asteptata curand, relateaza NewsIn.

"Nu ii vom imita, dar evident ca acesta va fi un semnal pentru noi si vom reactiona la un asemenea comportament al partenerilor nostri pentru a ne proteja propria securitate. Avem pregatit un plan si stim ce vom face", a declarat Putin in conferinta actuala de la Kremlin.

Anterior, Putin calificase drept "imorala si ilegala" orice sustinere pentru o declaratie "unilaterala" a independentei Kosovo, in conditiile in care Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa se reuneasca in cursul zilei, la cererea Serbiei si Rusiei.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a respins miercuri ideea ca Rusia sa adopte sanctiuni impotriva Kosovo sau a tarilor care ii recunosc independenta. "Rusia nu va recurge la nici o masura punitiva impotriva nimanui. O asemenea sugestie este absurda. Suntem siguri insa ca recunoasterea independentei ar fi o greseala", a spus el.

Rusia a cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate, in legatura cu independenta iminenta a Kosovo, declarandu-se totusi pesimista in legatura cu rezultatul, dupa o reuniune cu reprezentantii UE marcata de "divergente radicale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.