Perchezitiile au avut loc in jurul orei locale 7.00 dimineata, simultan la vila din Koln a lui Zumwinkel si la sediul central al Deutsche Post, din Bonn.

Un purtator de cuvant al Deutsche Post a confirmat lansarea unei anchete vizand directorul companiei.

Potrivit presei germane, frauda ar fi considerabila, "Der Spiegel" dand valoarea de peste 10 milioane de euro (14,6 milioane de dolari), iar ZDF informand ca este vorba despre o suma "de doua cifre, in milioane de euro". Zumwinkel ar fi adunat bani timp de aproximativ 20 de ani in conturi din Liechtenstein, pentru a se sustrage de la plata impozitelor. "Der Spiegel" a scris ca el ar fi intentionat sa transfere banii in paradisuri fiscale exotice.

Potrivit 'Der Spiegel', valoarea fraudei este de peste 10milioane de euro iar ZDF informeaza ca este vorba despre o suma "de doua cifre, in milioane de euro", relateaza Romania Libera.

Klaus Zumwinkel, in varsta de 64 de ani, care ocupa functia de director executiv al Deutch Bank de 18 ani, ar fi adunat banii in aproximativ 20 de ani in conturi din Lichtenstain, pentru a se sustrage de la plata impozitelor.

"Der Spiegel", citat de Romania Libera, a scris ca el ar fi intentionat sa transfere banii in paradisuri fiscale exotice.

Fondurile de investitii cer si demiterea sa din functia de director al Deutsche Telekom, relateaza NewsIn

Potrivit Reuters, pe lista marilor manageri germani care au fost implicati in scandaluri, pe langa Zumwinkel mai face parte Peter Hartz, fostul director de personal al Volkswagen, care a supervizat acordarea de favoruri financiare managerilor și liderilor sindical si Josef Ackermann, șeful Deutsche Bank, judecat pentru acordarea unor bonusuri de 57 de milioane de euro managerilor demisionari de la compania de telecomunicații Mannesmann, după preluarea acesteia de către Vodafone, informeaza EVZ.