Americanii cred ca „Marele Carmaci" intentiona sa provoace o „explozie" demografica in Statele Unite, folosindu-se de 10 milioane de femei.

Liderul chinez Mao Tse Dun a propus in 1973 trimiterea a 10 milioane de chinezoaice in Statele Unite. Informatia a iesit la iveala dupa ce marti a fost data publicitatii o conversatie pe care "Marele Carmaci" a avut-o cu Henry Kissinger, fost secretar de stat in timpul administratiei Nixon.

Pentru Mao, trimiterea unui numar atat de mare de femei chineze nu numai ca ar fi stimulat relatiile comerciale bilaterale, dar ar fi fost in acelasi timp o lovitura pentru Statele Unite, intrucat aceasta masura ar fi provocat o explozie demografica similara cu cea din China, potrivit documentelor Departamentului de Stat referitoare la relatiile chinezo-americane in perioada 1973-1976, date publicitatii marti la Washington.

in cadrul unei intalniri pe care la avut-o, la 17 februarie 1973, cu Henry Kissinger, la resedinta sa, Mao Tse Dun s-a referit la starea dezastruoasa a comertului dintre cele doua tari, insistand asupra faptului ca tara sa era "foarte saraca" si ca tot ce avea in exces erau femeile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.