NATO se afla in impas, iar tarile occidentale risca sa fie invinse in Afganistan daca nu se revizuieste strategia de lupta impotriva rebelilor si cea de reconstructie a tarii, sustine britanicul Paddy Ashdown.

„Odata ce luptele din Afganistan intra in cel de-al saptelea an, alaturi de lipsa unei strategii internationale, de scadere a sprijinului public pe ambele maluri ale Atlanticului, confuzia din cadrul NATO si starea de securitate tot mai precara din Afganistan, infrangerea este acum o posibilitate reala", comenteaza Ashdown, potrivit Adevarul.

Paddy Ashdown a facut apel la o cooperare mai stransa intre trupele internationale si eforturile civile si avertizeaza ca, in lipsa unui raspuns concertat, terorismul global isi va relua vechiul refugiu si isi va crea unul nou intr-un Pakistan excesiv de slabit

"Terorismul global si-ar recastiga vechiul rai si s-ar crea unul nou peste granita, intr-un Pakistan slabit", a spus britanicul, conform Ziua.

Dezbinarea talibanilor prin castigarea sprijinului moderatilor este de departe ce mai buna cale catre succes, a estimat Paddy Ashdown.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.