Unsprezece cotidiene daneze au publicat ieri, in numele libertatii de expresie, o caricatura in care profetul Mahomed are pe cap un turban in forma de bomba cu fitilul aprins, apartinand unui desenator care a fost tinta unui atentat dejucat marti de politie.
Printre cele 11 ziare care au publicat caricatura se numara cotidianul conservator Berlingske Tidende, care a decis sa publice pentru prima oara caricatura pentru a-si demonstra, ca si celelalte publicatii, respingerea autocenzurii, dupa amenintarile cu moartea la adresa autorului desenului, anunta NewsIn.

Politia a arestat marti un danez de origine marocana si doi tunisieni care planuiau sa il asasineze pe autorul caricaturii, Kurt Westergaard. Desenul sau a fost unul dintre cele 12 care il aveau ca subiect pe profetul Mohamomed, a caror publicare a starnit reactii puternice in lumea musulmana in 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.