Potrivit sondajelor, Obama a obtinut in Virginia si in Maryland aproximativ doua treimi dintre voturile alegatorilor democrati, in timp ce in Washington D.C. el a castigat aproximativ 75%, anunta Realitatea.

Aceasta este cea de-a saptea victorie consecutiva obtinuta de tanarul senator de Illinois in fata fostei Primei Doamne. In urma acestui scrutin, Obama trece din nou in frunte, avand sustinerea a 1181 de delegati ai Partidului, in timp ce Hillary Clinton dispune de 1173, relateaza CNN. Pentru a obtine investitura partidului, un candidat are nevoie de voturile a 2021 de delegati.

Hillary Clinton are insa motive mai serioase de ingrijorare. Potrivit unui sondaj, Obama este favoritul a 80% dintre democratii tinerei generatii, in timp ce senatoarea din New York este preferata de doar 20%. Obama este si preferatul electoratului feminin, in timp ce printre alegatorii albi el este practic la egalitate cu senatoarea de New York.

Citeste si:

In ceea ce priveste confruntarea intre candidatii Partidul Republican, care a fost mai stransa, victoria i-a revenit favoritului John McCain. Acesta are de partea sa 796 de delegati, fata de numai 217 ai rivalului sau. Pentru a obtine investitura republicana, un candidat are nevoie de 1.191 de delegati.

Potrivit site-ului RealClear Politics, in cazul unei confruntari intre McCain si Hillary Clinton, senatorul republican ar fi castigator. McCain ar pierde insa cursa daca l-ar avea in fata de Obama.