Benazir Bhutto, liderul pakistanez de opozitie, stia numele si numerele de telefon ale posibililor sai asasini, relateaza chiar aceasta in cartea pe care a terminat-o cu cateva zile inainte de a fi ucisa.

Bhutto afirma in cartea sa, "Reconciliere: Islam, Democratie si Occident", ce va fi lansata marti, ca un grup de oficiali pakistanezi a avertizat-o ca liderul taliban Baitullah Mehsud, fiul lui Osama ben Laden, Hamza, si alte doua grupari militante au trimis patru echipe de kamikaze pentru a o ucide, informeaza NewsIn.

Aceasta a mai precizat ca presedintele pakistanez Pervez Musharraf nu depune suficiente eforturi pentru a o proteja si pentru a ancheta amenintarile, cu toate ca i-a trimis o scrisoare in care i-a identificat pe angajatii serviciilor de informatii pakistaneze care, potrivit ei, ar fi responsabili in cazul in care ar fi asasinata.

Bhutto a supravietuit unui atac cu bomba - cel mai sangeros din istoria Pakistanului, provocand moartea a 139 de persoane - in luna octombrie, cand s-a intors in tara sa de origine, dupa opt ani de exil.Ea a fost ucisa, insa, intr-un alt atac armat si cu bomba, la un miting electoral din 27 decembrie.

Guvernul lui Musharraf a acuzat al-Qaida pentru moartea lui Bhutto, un sustinator al campaniei americane impotriva islamismului. Multi pakistanezi suspecteaza, insa, ca angajati ai serviciilor secrete pakistaneze ar fi fost implicati in asasinarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.