Doi jurnalisti americani ai postului de televiziune CBS au fost rapiti din hotelul in care erau cazati in orasul Basra, din sudul Irakului.

Potrivit personalului hotelului unde erau cazati cei doi, un grup de circa zece oameni in haine civile au intrat in hotel duminica intreband cine este cazat in unitate, informeaza NewsIn. "Au venit din nou mai tarziu, cu masini de teren. Erau inarmati", a spus un angajat al hotelului. Apoi s-au dus in camera celor doi jurnalisti ai CBS si i-au rapit, sub amenintarea armelor.

Postul de televiziune CBS nu a facut publice numele si nationalitatea celor doi jurnalisti. "Facem toate eforturile posibile pentru a-i gasi si pana nu avem mai multe detalii, va cerem sa nu faceti speculatii asupra identitatii persoanelor respective", se arata intr-un comunicat al televiziunii americane.

Comitetul pentru protectia jurnalistilor de la New York, se declara foarte ingrijorat pentru securitatea celor doi si reaminteste ca Irakul este cea mai periculoasa tara din lume pentru jurnalisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.