Senatorul de Illinois Barack Obama a cistigat duminica caucusul din Maine, invingind-o din nou pe Hillary Clinton, dupa ce simbata a cistigat alegerile primare din alte trei state.
Victoria din Maine a lui Barack Obama este ultima dintr-o serie de izbinzi importante obtinute in weekend, in Louisiana, Nebraska, Washington si Insulele Virgine. In acest moment, cursa pentru nominalizare dintre Obama si Clinton se desfasoara umar la umar. Site-ul RealClearPolitics, citat de AFP, noteaza ca, pentru prima data, Obama a depasit-o, duminica, pe rivala sa in ceea ce priveste numarul delegatilor la Conventia Partidului Democrat. Obama a obtinut sprijinul a 1.137 de delegati, fata de 1.134 pentru Clinton, rezultatele incluzindu-i si pe „superdelegati“ - 213 pentru Hillary Clinton si 139 pentru Obama. Acestia isi pastreaza insa libertatea votului pina la conventie.

Intre timp, Clinton si-a schimbat managerul de campanie dupa esecul din ultimele zile, inlocuind-o pe Patti Doyle cu Maggie Williams. „Patti Solis Doyle a facut o munca extraordinara pentru ca noi sa ajungem aici, nominalizarea fiind aproape, ii sint foarte recunoscatoare pentru prietenia si activitatea ei“, a spus Clinton, intr-un comunicat. „Aceasta campanie prezidentiala este cea mai lunga din istorie, impune sacrificii enorme din partea fiecareia dintre familiile noastre. Sper ca voi beneficia in continuare de sfaturile ei in urmatoarele luni“, a adaugat aceasta. Maggie Williams a fost sefa de personal a lui Hillary in timpul mandatului de presedinte al sotului ei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.