Absenta de la vot a unui senator, amenintat in toaleta Parlamentului, face ca presedintele Vaclav Klaus sa rateze realegerea.
Presedintele ceh in exercitiu, Vaclav Klaus, a ratat la mustata realegerea sa in fruntea statului, dupa ce un parlamentar al coalitiei care il sprijina a fost spitalizat din cauza afectiunilor cardiace. Klaus il are drept rival pe social-democratul cu dubla cetatenie, ceha si americana, Jan Svejnar. Urmatorul vot este programat pentru 15 februarie.

Senatorul ceh Josef Kalbac, membru al Partidului Crestin Democrat, a declarat ca a fost implicat, la toaleta Parlamentului, intr-un incident cu un tinar care a incercat sa-l impiedice sa voteze in favoarea presedintelui Klaus, inaintea alegerilor de simbata. Tinarul l-a intrebat pe Kalbac daca va vota pentru Klaus, daca va incerca sa-i convinga si pe reprezentantii opozitiei sa faca acelasi lucru, dupa care l-a amenintat ca alegerea lui Klaus va afecta intregul partid Crestin Democrat, inclusiv pe senator. Kalbac a declarat ca a incercat sa-l prinda pe tinarul cu pricina, insa i s-a facut rau si a avut nevoie de spitalizare, ceea ce l-a impiedicat sa voteze. Absenta sa s-a dovedit decisiva, Klaus avind nevoie doar de un singur vot pentru a obtine majoritatea de 141.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.