SUA nu vor mai primi petrol, ameninta presedintele venezuelan, dar nici fabricile de lapte nu au un viitor prea bun in tara sud-americana.

Presedintele venezuelan Hugo Chavez a amenintat ca va taia livrarile de petrol catre SUA, in cadrul „razboiului economic“ declansat de companiile internationale din domeniul petrolier. Amenintarea va fi pusa in practica daca Exxon Mobil Corp. va cistiga in instanta drepturile asupra unor active apartinind in prezent statului venezuelan, in valoare de citeva miliarde de dolari.

Exxon Mobil a contestat in tribunale din Marea Britanie si Olanda decizia administratiei Chavez de a nationaliza un proiect petrolier al companiei, iar unul dintre tribunalele britanice a cerut deja „inghetarea“ unor active in valoare de 12 miliarde de dolari ale companiei de stat Petroleos.

„Daca ne veti ingheta activele si aceasta actiune ne va face rau, va vom face si noi rau“, a declarat Hugo Chavez in emisiunea sa saptaminala de televiziune, „Hola, presidente!“ . Chavez a continuat: „Stiti cum? Nu vom mai trimite petrol in SUA. Ia aminte, domnule Bush, domnule Pericol“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.