La Conferinta pentru securitate de la Mnchen, liderul de la Chisinau a declarat in rusa ca nu va renunta la trecutul comunist de dragul integrarii.

Aflat la Munchen, la Conferinta pentru securitate, Vladimir Voronin a surprins din nou Bucurestiul. El a declarat ca nu va renunta la "limba moldoveneasca si la trecutul comunist de dragul integrarii europene". Afirmatia a fost o replica la o intrebare a ministrului roman de externe, Adrian Cioroianu, care punea problema daca recunoasterea de catre Chisinau a limbii romane si distantarea de trecutul comunist nu ar usura drumul Republicii Moldova catre UE.

Potrivit sefului diplo­ma­tiei de la Bucuresti, Voronin a raspuns ca stie ca este vorba despre doua limbi identice, dar a adaugat ca, in opinia sa, limba moldoveneasca a aparut inaintea limbii romane si de aceea va sustine intotdeauna existenta unei limbi moldovenesti.

Liderul de la Chisinau a subliniat ca denumirea limbii unui stat este o chestiune care tine exclusiv de poporul acelei tari. El a adus ca argument recensamantul din 2004, cand, a spus el, 84% din cei chestionati s-au declarat moldoveni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.