Cel putin 10 persoane, printre care si un candidat la legislative, si-au pierdut viata ieri, intr-un atentat sinucigas din zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, bastion al insurgentei islamiste, cu o saptamana inainte de alegerile legislative provinciale, informeaza NewsIn.

Autorul atentatului a intrat cu masina plina de explozibili in convoiul candidatului, care se indrepta catre un miting electoral la Aidak, in districtul Waziristanul de Nord. "Zece persoane au fost ucise, printre care candidatul Nisar Ali si un responsabil al administratiei locale, iar alte 13 persoane au fost ranite", a declarat un ofiter al politei locale.

Alegerile legislative din Pakistan ar putea antrena caderea presedintelui Pervez Musharraf, in cazul in care noul Parlament ii va fi ostil.

Potrivit unui sondaj realizat la sfarsitul lunii ianuarie, 50% dintre persoanele chestionate au declarat ca vor vota pentru Partidul Popular Pakistanez (PPP), iar 22% pentru partidul lui Nawaz Sharif, premierul indepartat de la guvernare prin lovitura de stat din anul 1999. Numai 14% din electorat sustine Liga Musulmana a Pakistanului, care i-a acordat sustinere politica lui Musharraf.

Asasinarea liderului de opozitie Benazir Bhutto in 27 decembrie a "avut un impact puternic asupra peisajului politic", iar PPP a castigat un val de simpatie si o ocazie sa critice guvernul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.