Autorul atentatului a intrat cu masina plina de explozibili in convoiul candidatului, care se indrepta catre un miting electoral la Aidak, in districtul Waziristanul de Nord. "Zece persoane au fost ucise, printre care candidatul Nisar Ali si un responsabil al administratiei locale, iar alte 13 persoane au fost ranite", a declarat un ofiter al politei locale.

Alegerile legislative din Pakistan ar putea antrena caderea presedintelui Pervez Musharraf, in cazul in care noul Parlament ii va fi ostil.

Potrivit unui sondaj realizat la sfarsitul lunii ianuarie, 50% dintre persoanele chestionate au declarat ca vor vota pentru Partidul Popular Pakistanez (PPP), iar 22% pentru partidul lui Nawaz Sharif, premierul indepartat de la guvernare prin lovitura de stat din anul 1999. Numai 14% din electorat sustine Liga Musulmana a Pakistanului, care i-a acordat sustinere politica lui Musharraf.

Asasinarea liderului de opozitie Benazir Bhutto in 27 decembrie a "avut un impact puternic asupra peisajului politic", iar PPP a castigat un val de simpatie si o ocazie sa critice guvernul.