Partidul Popular spaniol (centru-dreapta, de opozitie) a adus in discutie, in campania electorala pentru alegerile legislative din 9 martie, un subiect delicat: valul islamic.
Dupa anuntarea unui proiect de contract pentru imigrantii din afara Uniunii Europene, prin care acestia s-ar angaja sa "lucreze activ pentru a se integra" in societatea spaniola, Partidul Popular (PP) a adus in dezbaterea electorala inca un subiect delicat: portul valului islamic.

Responsabilul cu probleme juridice al formatiunii, Ignacio Astarloa, a declarat ca, in cazul in care Partidul Popular va castiga alegerile, va reglementa problema portului valului islamic, pentru "apararea egalitatii intre barbati si femei si pentru a reusi sa se faca in asa fel incat valul sa nu fie un element de discriminare nici la scoala, nici in alte locuri". "Nu se pot admite practici care se abat radical de la elementul central al principiului egalitatii intre barbat si femeie", a subliniat responsabilul din PP.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.