Amit Kumar, un medic indian banuit ca facea trafic international cu rinichi, a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute in Neapal.

Potrivit anchetatorilor, in momentul arestarii, Kumar avea asupra sa peste 120.000 de lire sterline cash si un cec bancar in valoare de 11.500 de lire si se pregatea sa fuga in Canada , unde detine o casa, relateaza Cotidianul.

Amit Kumar este acuzat ca a efectuat transplanturi ilegale de rinichi intr-un spital particular de linga New Delhi. Anchetatorii cred ca acolo isi atragea victimele pe care ori le convingea sa-si vanda un rinichi pentru sume foarte mici ori le opera cu forta.

Potrivit Adevarul, Karim conducea una din cele mai extinse retele de trafic cu organe din India. Politia a descoperit in cursul unor perchezitii efectuate in 48 de tari ca Amit Kumar avea clienti din Grecia, SUA, Canada, Arabia Saudita pana in Marea Britanie, care asteptau sa fie operati in clinici ilegale. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in 10% din cazurile de transplanturi, pacientii din tarile bogate calatoresc in tari sarace pentru a-si cumpara organele de care au nevoie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.