Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a anuntat vineri un pachet de masuri menite sa regenereze cartierele sarace locuite in majoritate de imigranti.

Cu aproximativ doi ani in urma, autoritatile franceze au declarat starea de necesitate ca urmare a revoltelor violente din aceste suburbii defavorizate.

Se asteapta ca masurile presedintelui Frantei sa se concentreze asupra educatiei si crearii de locuri de munca.

Se crede ca propunerile presedintelui Sarkozy tintesc circa o suta dintre cele mai dificile si sarace cartiere ale tarii.

Majoritatea masurilor se adreseaza tinerilor, incurajandu-i sa-si continue educatia, ajutandu-i sa-si gaseasca de lucru si introducand politici care sa-i ajute sa se integreze in societatea franceza.

In toamna lui 2005 cand Franta a fost paralizata de trei saptamani de revolte, Nicolas Sarkozy, care era atunci ministru de interne, i-a maniat pe tinerii din suburbiile sarace spunand ca va curata strazile de ceea ce el a numit 'gunoaie'.

Desi la vremea respectiva guvernul a promis ca va investi masiv in cartierele defavorizate, multi considera ca doi ani mai tarziu ajutorul promis inca se lasa asteptat.

In luna noiembrie a anului trecut au avut loc noi violente in Villiers de Bel o suburbie a Parisului unde politia s-a ciocnit din nou cu tinerii iesiti in strada.

Luna viitoare au loc alegeri municipale in Franta si presedintele Srakozy stie cat de important este sa arate ca partidul sau - de dreapta - ofera solutii la problemele sociale grave ale tarii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.