New York-ul si Londra „gazduiesc" cea mai mare cantitate de metale pretioase din lume. In schimb, rubinele si smaraldele se gasesc in Asia si America de Sud.

Rezervele mondiale de aur, platina si pietre pretioase se gasesc in cateva tari din lume. In SUA sunt depozitate cele mai mari stocuri de aur. In schimb, in Marea Britanie se afla cele mai mari depozite de argint, potrivit Forbes.com. Pietrele pretioase se gasesc in tari mai putin puternice.

Din Columbia se extrag cele mai mari cantitati de smaralde in timp ce 90% din rubinele din intreaga lume sunt in mainile juntei militare din Myanmar.

Aurul este un metal-simbol in istoria omenirii. Din cele mai vechi timpuri a fost cautat cu multa ravna. A declansat razboaie, jafuri, omoruri si razbunari. Goana dupa aur i-a determinat pe oameni sa plece pe drumuri necunoscute si sa se expuna unor riscuri uriase. Aurul este considerat mai important decat orice alt metal atat pentru caracteristicile sale nobile, cat si pentru ca este rar.

Estimarile arata ca numai 120.000 de tone de aur au fost descoperite de-a lungul timpului. Dar cine poseda cel mai mult din acest mult-ravnit metal galben? Multa lume ar fi tentata sa raspunda imediat: Guvernul SUA, ceea ce este mai mult sau mai putin adevarat.

Toti oamenii se gandesc automat la lingourile din seifurile Fort Knox, Tennessee. Aceasta baza militara detine intr-adevar o comoara, care reprezinta o parte importanta din rezervele de aur americane in jur de 4 milioane de kilograme, dintr-un total de circa 7,4 milioane de kilograme. Celelalte rezerve se afla la monetariile din Philadelphia si Denver, depozitul de lingouri din West Point, New York, dar si in alte locuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.