Fortele americane din Irak au dat publicitat,ii inregistrari video in care, sustin ele, pot fi vazuti copii cu varste de pana la 11 ani care sunt antrenati de Al Qaeda pentru operatiuni de terorism.

Militarii americani cred ca inregistrarile video urmau sa fie folosite in scop propagandistic de Al Qaeda, fiind incluse in filme prin care se urmareste atragerea de noi recruti.

Trupele Statelor Unite au capturat casetele in cursul unor raiduri la Bagdad, in decembrie anul trecut, si nu stiu exact cand au fost facute filmarile respective.

Un purtator de cuvant al fortelor americane, amiralul Gregory Smith, crede ca exista un pericol ca unii copii irakieni sa devina militanti al Qaeda.

"Sigur ca exista familii in care barbatii adulti sunt membri al Qaeda."

"Trebuie sa ne imaginam ca acei copii care cresc intr-un astfel de mediu pot deveni viitoarea generatie a organizatiei", spune amiralul Smith.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.