Partidul fostului premier respinge concluziile anchetei, sustinind ca ea a fost ucisa de un glont.
Scotland Yard a dat publicitatii rezultatele anchetei referitoare la circumstantele in care a fost ucisa Benazir Bhutto, fostul premier pakistanez, in luna decembrie. Autoritatile pakistaneze, care au invitat Scotland Yardul sa investigheze cazul, au sustinut inca de la inceput ca Bhutto a fost ucisa de explozia produsa de un atentator sinucigas, in timp ce familia fostului premier sustinea ca a fost impuscata. Imagini tv date publicitatii dupa moartea lui Bhutto, la 27 decembrie, arata un barbat care scoate un pistol si il indreapta catre Bhutto, care statea in picioare, intr-o masina.

Raportul politiei confirma faptul ca au fost trase si focuri de arma, dar sustine ca nu acestea au fost cauza mortii politicianului. Scotland Yard arata faptul ca, dupa ce a tras citeva focturi de arma, barbatul inarmat a declansat centura exploziva cu care era echipat si s-a aruncat in aer. “Suflul exploziei a condus la o coliziune violenta intre capul ei si capota masinii, cauzind o lovitura grava, letala” se arata in raportul semnat de detectivul John MacBrayne. Acelasi raport arata ca a existat un singur atacator, nu doi, asa cum s-a speculat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.