"Guvernul sarb primeste tot mai multe informatii semnificative ca Hashim Thaci va proclama ilegal independenta Kosovo la 17 februarie", a spus el, dupa discutii cu consilierul lui Javier Solana.
Samardzici nu a precizat originea informatiilor.

Liderii kosovari au anuntat ca in februarie vor declara unilateral independenta Kosovo.

Premierul provinciei, Hashim Thaci, fost comandant UCK, a declarat chiar ieri ca peste o suta de state ar fi gata sa recunoasca noua entitate separatista, informeaza Ziua.

"Avem confirmari de la circa 100 de tari din lume care sunt gata sa recunoasca independenta imediat dupa proclamare", a declarat, ieri, premierul kosovar Hashim Thaci, la finalul unei reuniuni cu seful misiunii ONU in Kosovo (MINUK), Joachim Rucker, prevazand "o recunoastere (internationala) puternica si masiva".

EVZ relateaza ca populaia majoritar albanez din Kosovo se pregtete de „marea srbtoare“ care, potrivit edililor din capitala Pritina, va include focuri de artificii, concerte i prezena a aproximativ 200.000 de vizitatori. Toate pregtirile in acest sens au fost fcute deja, au menionat responsabili ai guvernului kosovar, adugand c principala lor preocupare va fi „controlul situaiei“.

Primarul Pritinei, Isa Mustafa, plnuiete ca manifestrile s dureze dou zile, tocmai in scopul de a le „controla“ mai bine. „O zi pentru proclamarea independenei, cealalt pentru invitaii strini. Ar fi inc i mai bine dac celebrrile vor avea loc in mai multe orae din Kosovo“, a spus Mustafa.