Armata americana a pierdut documente privitoare la mentinerea in detentie a soferului lui Osama ben Laden, care acopereau o perioada de un an de zile, a declarat un procuror, la o audiere ce a avut loc joi, relateaza Reuters.

Avocatii soferului Salim Ahmed Hamdan au cerut documentele pentru a-si sustine argumentul ca mentinerea prelungita la izolarea si hartuirea la care acesta a fost supus la Guantanamo l-au afectat psihic si nu se poate apara corespunzator. "Toate documente au fost prezentate, cu exceptia celor din 2002", a spus un procuror, Timothy Stone. "Nu sunt de gasit", a precizat el.

Potrivit acestuia, armata cauta documentele. Procurorul-.sef, Larry Morruis, a declarat ca toate documentele privitoare la interogarea lui Hamdan au fost predate apararii cu cel putin un an in urma si ca cele care lipsesc, din 2002, "sunt documente legate de chestiuni ca dieta, exercitiile fizice, igiena si locul in care a fost tinut in detentie Hamdan".

Potrivit avocatilor, de asemenea lipsesc documente ce acopereau doua luni in care acuzatul a fost interogat in Afganistan, dupa ce a fost capurat, in noiembrie 2001.

Hamdan risca inchisoarea pe viata este este declarat vinovat de conspiratie si furnizarea de sustinere materiala pentru terorism. El spune ca nu a facut niciodata parte din al-Qaida si ca a lucrat pentru ben Laden pentru ca avea nevoie de salariul de 200 de dolari pe luna. Potrivit procurorilor, el a fost un membru de incredere al retelei si avea doua rachete in masina in momentul capturarii in Kandahar.

Avocatii lui Hamdan au cerut joi sa se renunte la acuzatii, declarand ca faptele pentru care este invinuit nu erau recunoscute in momentul comiterii ca fiind crime de razboi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.