Parlamentul turc a aprobat un amendament constitutional care permite portul valului islamic in universitati.

Portul valului islamic a fost interzis in campusuri in 1997, dupa inlaturarea guvernului islamist de catre fortele armate.

Potrivit EVZ initiatorul proiectului este partidul Justitie si Dezvoltare (AKP) care se afla la guvernare. Acesta a fost acuzat ca doreste instaurarea unei dictaturi religioase, iar opozitia social-democrata a anuntat ca va contesta eliminarea interdictiei la Curtea Constitutionala.

Partidul AKP, care are radacini islamiste, detine majoritatea mandatelor in legislativul turc. Populatia acestei tari este predominant musulmana, iar doua treimi dintre femeile turce isi acopera capul, multe renuntind din aceasta cauza la studiile universitare. „A oferi dreptul egal la educatie fiecarui cetatean nu este o masura impotriva legii sau a statului de drept“, a declarat, in timpul dezbaterilor care au durat 13 ore, Bekir Bozdag, vicepresedinte al AKP, potrivt Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.