Liderul al-Qaida din Afganistan a promis razbunare pentru uciderea unui apropiat al lui Osama ben Laden intr-un atac efectuat probabil de fortele americane, potrivit unei inregistrari video, difuzata miercuri pe internet, relateaza NewsIn.

Abu Laith al-Libi, care s-a nascut in Libia, a fost ucis in urma unui raid aerian efectuat la sfarsitul lunii ianuarie. El era considerat unul dintre apropiatii lui Osama ben Laden si comandantul fortelor militante din Afganistan.

"Oamenii pe care el i-a antrenat nu vor avea liniste pana cand nu ii vor razbuna moartea si pana cand nu vor realiza aspiratiile lui, cu voia lui Dumnezeu", a declarat Mustafa Abual-Yazid, intr-o inregistrare video postata pe un site islamist.

"Inamicii lui Dumnezeu nu s-au putut confrunta cu seicul Abu Laithal-Libi pe campul de lupta sau direct, de la egal la egal, au fost prea lasi", a spus el.

"Martiriul sau este lumina si foc: lumina pentru cei fideli Domnului pentru a le lumina calea (...) si foc pentru dusmanii Domnului", a declarat Abu al-Yazid. "Ziua de maine este aproape", a avertizat acesta, relateaza Ziua.

"Moartea acestor eroi nu opreste si nu va opri vreodata marsul Jihadului si nici nu va stinge lumina ce ne calauzeste, asa cum spera inamicii nostri. Moartea acestor lideri nu face decat sa grabeasca marsul spre victorie, il face mai puternic si mai stabil.", ameninta noul lider, potrivit Realitatea

Inregistrarea video a fost produsa de As-Sahab, organism media al-Qaida, si are subtitrare in limba engleza.

Ziua mentioneaza ca Libi a fost primul care a anuntat ca Osama ben Laden si molahul Omar au supravietuit operatiunilor americane declansate in Afganistan in 2001. Acesta detinea un rol important in cadrul al-Quaida, lucru demonstrat de o inregistrare video in care aparea alaturi de Ayman al-Zawahiri, adjunctul lui ben Laden.

In 2007, armata americana l-a incadrat pe Libi in esalonul de mijloc al gruparii al-Qaida si a oferit o recompensa de 200.000 de dolari pentru capturarea lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.