Probabil ca faima lui Riedel ar fi fost incet acoperita de alte file ale istoriei daca nu ar fi existat aceasta controversata poveste iscata la Bernstadt, estul Germaniei.

Riedel era seful laboratorului V2 de la Peenemunde, locul unde s-au inventat asa-zisele "arme minune" care au ucis aproape trei mii de britanici in ultimele luni ale razboiului. In total, rachetele create de inginerul Riedel au ucis peste 30.000 de oameni in Europa si sudul Angliei.

Mai mult decat atat, se stie ca peste 20.000 de prizonieri care lucrau ca sclavii la fabrica din Mittelbau-Dora (centrul Germaniei) au murit fabricand aceste arme.

Insa contributia sinistra a lui Riedel la realizarea rachetei V2, care transporta o tona de explozibili extrem de puternici si care era menita sa ajute la ingenuncherea Marii Britanii, a fost, se pare, ignorata de consilierii locali din Bernstadt, estul Germaniei, unde gimnaziul a devenit Scoala Klaus Riedel.

Aceasta decizie a provocat furie in Marea Britanie si a uluit multi germani. Henry Bellingham, purtatorul de cuvant al Conservatorilor, a condamnat autoritatile din Bernstadt ca fiind "insensibile".