Cetatenii straini sint sfatuiti sa evite zonele aglomerate, unde actioneaza militantii islamisti care vor sa razbune politica Occidentului fata de irakieni si palestinieni.

Explozia unei bombe intr-un bazar din Cairo, frecventat de turisti straini, a ucis, joi seara, o frantuzoaica, un american, precum si o alta persoana care, potrivit autoritatilor, ar fi fost atentatorul sinucigas. Alti trei americani, doi francezi si sase egipteni au fost raniti. Politia locala a declarat ca atentatul a vizat un grup de straini, intr-unul dintre cele mai aglomerate cartiere din capitala egipteana.

Luna trecuta, in aceeasi parte a orasului, un egiptean injunghiase doi turisti din Ungaria. La vremea respectiva, politia a precizat ca atacul a fost un gest de razbunare fata de politica occidentala in privinta irakienilor si palestinienilor.

De altfel, autoritatile de la Cairo sint de parere ca atacul de joi a fost indreptat impotriva cetatenilor straini si nu a industriei turistice egiptene, asa cum s-a intimplat in anii ’90. "Principalul motiv este ocupatia din Irak", a afirmat, la rindul sau, un analist politic egiptean. Cu 7 ani in urma, un atac comis in apropierea orasului Luxor s-a soldat cu moartea a 58 de cetateni straini si a constituit, mult timp, o grea lovitura adusa industriei turistice a tarii. Ambasada SUA in Egipt le-a recomandat ieri cetatenilor americani sa evite zonele aglomerate din capitala egipteana.

"Desi nu exista nici o informatie independenta care sa sugereze ca presupusul atac se inscrie intr-o actiune mai ampla, toti cetatenii care locuiesc aici sau viziteaza Egiptul trebuie sa fie deosebit de vigilenti si sa evite zonele din Cairo frecventate de turisti", se arata intr-un comunicat al ambasadei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.