O persoana a lansat o bomba incendiara asupra cladirii Ministerului de Externe din Tokyo, inainte de a incerca sa se sinucida, a anuntat, miercuri, agentia de presa Kyodo, relateaza AFP.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, in afara de persoana care a comis atacul, a anuntat agentia Kyodo. Barbatul a escaladat gardul ministerului si a aruncat bomba incendiara, dupa care s-a injunghiat in abdomen, potrivit agentiei, care a citat politia. Cinci masini de politie si zeci de jurnalisti s-au dus la locul incidentului.

Un responsabil al pompierilor din Tokyo a spus ca serviciile de urgenta au primit un apel la ora 09.42 GMT (11.42, ora Romaniei). "Am primit un apel in legatura cu un barbat care se ranise", a spus el, adaugand ca o ambulanta a fost trimisa imediat la Ministerul de Externe.

In Japonia au fost comise in ultimii ani cateva atacuri impotriva cladirilor guvernamentale sau militare, comise de militanti cu diverse orientari politice.

In februarie 2007, o grupare de extrema-stanga a lansat explozibili artizanali asupra unei baze americane din apropiere de Tokyo, in semn de protest fata de vizita vicepresedintelui Dick Cheney si fata de politica americana din Irak. Pagubele au fost minore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.