Decesele s-au inregistrat in statele Arkansas, Kentucky si Tennessee.
Potrivit CNN, 11 persoane au murit in Tennessee si alte trei in Kentucky. In Arkansas s-au inregistrat 13 decese, printre persoanele care si-au pierdut viata figurand o familie de trei membri.
Serviciile de interventie din Tennesse au confirmat inregistrarea de pagube materiale majore. Starea de alert a fost declarat in acest stat cand tornada a lovit vestul orasului Memphis, inainte de a se deplasa spre estul statului.

Tornadele au dus la inchiderea mai multor sectii de vot mai devreme decat era prevzut, au avariat o universitate, un centru comercial, un azil si un spital. Multe persoane erau blocate in cldirile avariate.
"Echipele de interventie lucreaz fr oprire, dar pan la ivirea zorilor nu vom sti adevrata amploare a pagubelor", a spus marti noapte un purttor de cuvant al guvernatorului de Arkansas.

Potrivit oficialilor, mai multe vehicule au fost pur si simplu rsturnate de tornad pe autostrada 40, care a fost inchis pentru scurt timp.

Cel putin 50 de persoane au rmas blocate dup ce tornada a avariat un azil din Jackson Oaks, iar nou studenti au rmas blocati intr-un cmin al Universittii din Jackson. Tornadele au provocat un incendiu marti noapte la instalatiile Columbia Gas Natural Gas din Green Grove, Tennessee.

Mike Huckabee, aflat in cursa pentru investitura republican, a prezentat condoleante. "Nimic nu este mai important decat viata concettenilor din Arkansas, suntem alturi de familiile lor", a subliniat el.