Premierul in exercitiu al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a fost desemnat, ieri, de catre presedintele Vladimir Voronin pentru a forma viitorul guvern al tarii. Candidatura anuntata de presedintele Voronin in plenul Parlamentului, a doua zi dupa preluarea celui de-al doilea mandat al sau in fruntea tarii, a fost neasteptata in conditiile in care presa de la Chisinau vehicula pentru functia de viitor prim-ministru numele actualului ministru de Externe, Andrei Stratan, un politician mai tanar si cu o buna imagine in Occident.

Prin desemnarea lui Vasile Tarlev, considerat pe parcursul ultimilor patru ani un premier docil care nu a creat probleme, Voronin doreste, dupa cum apreciaza unii analisti de la Chisinau, sa dea impresia de continuitate si de stabilitate, in pofida criticilor la care a fost supusa fosta echipa guvernamentala.

Conform Constitutiei, premierul desemnat trebuie ca, in decurs de doua saptamani, sa-si prezinte programul si echipa guvernamentala in fata Parlamentului. Pentru a fi aprobat, guvernul are nevoie de voturile a 52 de parlamentari din cei 101 de membri ai Legislativului. Tarlev se pronunta pentru relatii pragmatice intre Chisinau si Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.