Hashim Thaci, premierul provinciei Kosovo, a declarat ieri ca guvernul si parlamentul sunt gata sa proclame independenta in cateva zile, relateaza International Herald Tribune.

“Ne indreptam spre un nou inceput. Un Kosovo independent este deja realitate. Iar Serbia si Kosovo au un viitor comun ca doua state independente in Uniunea Europeana”, mai spune premierul kosovar, potrvit Gandul.

“Comunitatea internationala, cu exceptia catorva tari (n.r. printre care si Romania) a reusit sa inteleaga si sa sprijine dreptul nostru legitim ca stat independent”, mai spune el, inainte de a conchide ca este “convins ca statul Kosovo va fi recunoscut de majoritatea tarilor europene si de Statele Unite, imediat dupa ce isi va declara independenta”.

Curentul informeaza ca cele 27 de state ale Uniunii Europene, printre care si Romania, au aprobat trimiterea unei misiuni europene de politie si justitie in Kosovo, pentru a preveni eventualele violente cauzate de apropiata proclamare a independentei acestei tari fata de Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.