Barbatii care au un "harem" cu mai multe sotii vor putea solicita beneficii de la stat pentru toate partenerele lor, noteaza Daily Mail.

Un barbat musulman care are patru sotii - lucru permis de legea islamica - ar putea primi 10.000 de lire sterline pe an pentru intretinerea acestora. De asemenea, el ar putea avea dreptul la o locuinta mai mare.
Autoritatile britanice au hotarat ca, desi bigamia este o infractiune in Marea Britanie, casatoriile poligame pot fi recunoscute formal de catre stat - cu conditia ca ele sa fi fost incheiate peste hotare, in tari in care sunt legale. Rezultatul va fi benefic pentru musulmanii care au mai mult de o sotie.

Autoritatile estimeaza ca in Marea Britanie exista aproximativ o mie de parteneriate poligame, insa nu se cunoaste numarul exact. Suma totala alocata pentru acordarea acestor beneficii ar putea atinge cifra de 10 milioane de lire sterline.

Noile reglementari ale Departamentului pentru Munca si Pensii stipuleaza ca, in cazul unei casatorii poligame valide, persoana care revendica ajutorul si unul dintre parteneri vor primi suma de 92,80 lire, iar fiecare dintre ceilalti parteneri vor primi cate 33,65 lire sterline. Aceste beneficii acordate pentru toate sotiile ar putea fi platite direct in contul bancar al sotului, daca aceasta este decizia familiei.

Chris Grayling, secretar de stat pentru munca si pensii, in cadrul guvernului conservator din umbra, a afirmat ca hotararea a fost "cu totul nejustificata", adaugand: "In Marea Britanie nu este permisa casatoria poligama, iar existenta unei situatii in care sistemul de beneficii actioneaza in baza unor standarde duble este innaceptabila; ea va submina increderea populatiei in sistem. Se creeaza astfel un precedent care va provoca aparitia mai multor cereri de a se reflecta cultura altor tari in legile britanice si in sistemul de beneficii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.