Din lumea virtuala, razboiul va trece pe strada, in SUA si in Marea Britanie.
Grupuri de hackeri au lansat un razboi online impotriva Bisericii Scientologice, arata cotidianul britanic „The Guardian“. Hackerii au fost infuriati de faptul ca biserica a reusit sa scoata de pe YouTube un videoclip in care aparea Tom Cruise, infocat sustinator si membru al Bisericii Scientologice, intr-o postura destul de penibila. Intr-un discurs comparat de media cu cele ale lui Adolf Hitler, Cruise sustinea ca „sintem adevarate autoritati in a-i vindeca pe oameni de dependenta de droguri, sintem autoritatile gindirii, autoritatile imbunatatirii conditiilor de viata... putem reabilita criminali, putem aduce pacea si putem uni comunitatile“.

Sabotarea online a inclus blocarea site-ului international al bisericii si „bombardarea pe Google“: mai exact, la tastarea cuvintelor „dangerous cult“ (cult periculos) pe respectivul motor de cautare, primul site afisat este cel al Bisericii Scientelogice. In SUA, razboiul a trecut si in lumea reala: 19 biserici din zona Los Angeles au primit plicuri cu praf alb, FBI deschizind o ancheta asupra acestor evenimente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.