Documente socante au fost date publicitatii recent de Public Records Office din Marea Britanie. Potrivit acestora, copiii nascuti de femeile britanice cu soldati americani de culoare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au fost trimisi peste Ocean. Dezvaluirile scoase la iveala dupa peste sase decenii au aparut in ziarul britanic „The Telegraph".
Mii de copii metisi nelegitimi, rezultati in urma unor legaturi cu soldati americani, au fost abandonati de mamele lor britanice si trimisi peste Atlantic, potrivit unor documente recent declasificate. Subiectul privitor la soarta acestor vlastare a divizat tara la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a reflectat prejudecatile rasiale din acele timpuri. Problema a fost considerata serioasa, deoarece ar fi putut aduce prejudicii relatiilor anglo-americane.

Totul a inceput in 1944, cand un numar tot mai mare de militari americani au fost cantonati in jurul Marii Britanii. Multe dintre femeile care au avut copii cu acestia erau sotiile unor soldati britanici ce luptau in strainatate. Potrivit docu­mentelor declasificate, daca bebelusii erau albi, reconcilierea dintre sot si sotie era adesea posibila si pastrau copilul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.