Orice avion de pasageri deturnat de catre teroristi va fi doborat daca va intra in spatiul aerian al Moscovei, a afirmat ieri comandantul fortelor speciale ruse, generalul Iuri Soloviov.
Oficialul rus a precizat, in timpul unei conferinte de presa, ca este decis sa actioneze astfel, chiar daca Duma de Stat a Federatiei Ruse (Camera inferioara a Parlamentului) nu a aprobat inca amendamentele la

Legea frontierei de stat, care i-ar permite sa actioneze legal. Potrivit lui Soloviov, articolul 35 al legii stipuleaza dreptul fortelor speciale de a distruge avioanele militare, avioanele fara pilot sau aeronavele civile la bordul carora se gasesc numai teroristi, dar nu contine referinte precise la avioanele de pasageri deturnate. In pofida acestui aspect, generalul rus a spus ca nu va ezita sa doboare orice avion care ameninta securitatea capitalei: "In opinia mea, daca va aparea o situatie critica, vom fi nevoiti sa recurgem la masuri ferme. Trebuie sa facem tot ceea ce ne sta in puteri pentru ca nici un avion sa nu loveasca vreodata Moscova", a continuat el.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.