Trei persoane, intre care doi kamikaze, au fost ucise si alte cinci ranite in atentatul sinucigas care a avut loc, luni, intr-un centru comercial din Dimona, din sudul Israelului, au declarat surse din politie si din serviciile de salvare, citate de AFP.

"Explozia s-a soldat cu trei morti si cel putin cinci raniti", a declarat un purtator de cuvant al Magen David Adom (MDA), serviciul israelian de salvare.

Printre victimele atentatului, care s-a produs la ora locala 10.30, figureaza doi kamikaze. unul a murit actionandu-si centura cu explozibil, celalalt a fost ucis de un ofiter de politie dintr-o unitate de elita care se afla la locul incidentului, potrivit purtatorului de cuvant al MDA. Centura cu explozibili a celui de-al doilea kamikaze nu a explodat, a precizat oficialul.

Al doilea kamikaze se ascundea in interiorul centrului comercial si a fost reperat de politistul care l-a impuscat, la jumatate de ora dupa explozia centurii-capcana a primului kamikaze, au relatat martori oculari.
Purtatorul de cuvant al MDA a spus ca ranitii sunt evacuati catre spitalul Soroka din Beersheva, dar viata lor nu este in pericol.

Circa 20 de ambulante au fost trimise catre locul atentatului, care a fost izolat de politie de teama exploziei unui alt pachet sau centura-capcana.

Potrivit postului de radio al armatei, se pare ca autorul atentatului a venit din Egipt trecand granita pe la Rafah, unde s-a creat o bresa in zidul de securitate, distrus partial de populatia palestiniana din Fasia Gaza la 23 ianuarie, din cauza blocadei impuse de Israel.

Dimona este un oras sarac din sudul Israelului, unde in anii '60 a fost construit un reactor nuclear.