Astrologii spun ca Anul sobolanului va fi linistit si aducator de bogatii. Comerciantii pot confirma, sarbatoarea fiind una dintre cele mai profitabile din lume

Noul an chinezesc va incepe la 7 februarie si se va incheia la 25 ianuarie 2009. Se va afla sub semnul sobolanului, ca animal simbolic, si al pamantului, ca element cosmogonic. Joi, 7 februarie, aproape doua miliarde de chinezi din intreaga lume vor sarbatori intrarea in anul 4706.

Anul Nou Chinezesc mai este numit "Sarbatoarea Primaverii" si se incheie cu Festivalul Lampioanelor. Din cauza celei mai severe ierni din ultimii 50 de ani, "marea migratie umana", prilejuita de aceste evenimente, ar putea fi impiedicata.

Autoritatile chineze au sfatuit milioanele de calatori sa renunte la planurile de deplasare.
Ca si Craciunul pentru crestini, "Sarbatoarea Primaverii" reprezinta cea mai importanta sarbatoare pentru chinezi. Istoricii spun ca are o vechime de circa 5.000 de ani.

Pentru poporul chinez, Anul Nou ­este un simbol al unitatii familiale. Potrivit "calendarului agricol", un an este perioada in care luna efectueaza douasprezece rotatii in jurul Terrei, fiecare rotatie avand o durata de o luna.

Anul Nou Chinezesc nu are o data fixa. Cade intotdeauna intre 21 ianuarie si 19 februarie, in functie de calendarul lunar, iar festivitatile in cinstea sa dureaza mai multe zile. Traditia spune ca Nian, un monstru urias care prada oamenii in jurul datei de Anul Nou, a fost potolit de un batran. El i-a sfatuit apoi pe oameni sa arboreze decoratiuni de culoare rosie la usi si la ferestre pentru a-l alunga, lucru pe care chinezii il fac si astazi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.