Abu Laith al-Libi, unul dintre cei mai cautati membri ai retelei al Qaeda, a fost omorat in Pakistan de catre fortele aeriene ale CIA, au marturisit surse oficiale, informeaza CNN.

Al-Libi este cunoscut ca un lider al formatiunii teroriste al Qaeda. Abu Laith al-Libi ar fi organizat un atac asupra Statelor Unite si fortelor coalitiei, inclusiv un atatc care a avut loc in februarie 2007 la baza aeriana Bagram, din Afganistan, in timpul unei vizite a vicepresedintelui american Dick Cheney.

Abu Laith al-Libi se afla pe lista celor mai cautati 12 teroristi. O sursa oficiala a confirmat pentru CNN ca al-Libi a fost ucis si ca anihilarea lui are „aceeasi importanta pe care ar avea-o si capturarea primilor doi lideri ai al Qaeda, Osama bin Laden si Ayman al-Zawahiri”.

Un site islamist radical a anuntat de asemenea ca al-Libi este mort. CNN citeaza cel mai important site islamist, Al-Ekhlaas „Domnul nostru, ai mila de seicul Abu Laith al-Libi si primeste-l pe el, alaturi de fratii sai martiri”.

Potrivit CNN, al-Libi a fost lovit de o racheta, in timpul unui raid aerian al CIA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.