Armata a anuntat ca in 2007 s-au comis 89 de sinucideri in randul militarilor activi, iar in alte 32 de cazuri se suspecteaza sinuciderea. Daca suspiciunile se confirma in aceste 32 de cazuri, numarul sinuciderilor ar fi de 121, cu aproape 20% mai mult decat in 2006, cand 102 militari si-au pus capat zilelor.

Oficiali din armata au spus ca problemele personale au fost principala cauza ale sinuciderilor, dar acestea sunt accentuate de misiunile lungi si repetate in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan.

"Cred ca acesta este un indiciu de stres in randul armatei", a declarat colonelul Elspeth Ritchie, psihiatru in armata. "Familiile au inceput sa oboseasca", a declarat el intr-o conferinta de presa de la Pentagon. "Asa ca uneori, oamenii sunt mai iritabili, nu au grija unii de altii cum ar trebui, nu sunt sensibili la nevoile celorlalti asa cum ar trebui".

Numarul sinuciderilor a crescut in ultimii patru ani, iar cifrele din 2006 erau cele mai mari din 1991.
Si numarul tentativelor de sinuciderilor si automutilarilor din armata a crescut in ultimii ani, de la 350 in 2002 la circa 2.100 in 2007, arata NewsIn.