Fostul primar de New York, republicanul Rudolph Giuliani a anuntat ca se retrage, dupa ce a obtinut un modest loc trei la alegerile din Florida. in tabara democrata, senatorul John Edwards a decis sa renunte la cursa.

Alegerile din Florida au reprezentat o infrangere rasunatoare pentru domnul Giuliani, mai ales ca acesta si-a concentrat campania electorala doar in statul Florida.

Anuntandu-si retragerea, Rudolph Giuliani a declarat, zambind, ca si-a imaginat ca ar avea calitatile unui presedinte, insa alegatorii au fost de alta parere.

El si-a declarat sustinerea pentru senatorul John McCain, castigator al alegerilor republicane in statul Florida.

Rudolph Giuliani a spus ca John McCain, fost prizonier in Vietnam, este un erou si ca Statele Unite au nevoie de un erou la Casa Alba.

In tabara democrata, coplesit de amploarea campaniei duse de Hillary Clinton si Barack Obama, senatorul John Edwards si-a anuntat de asemenea retragerea.

Principala sa tema de campanie a fost lupta cu saracia si, in discursul sau de retragere, John Edwards a spus ca primii doi candidati vor duce mesajul sau mai departe.

Domnul Edwards a adaugat ca doreste sa se intalneasca cu Hillary Clinton si cu Barack Obama, inainte de a decide cui ii va oferi sprijinul - un aspect important, avand in vedere cat de stransa e cursa din tabara democrata.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.