Egiptul, Pakistanul, India, Arabia Saudita, Qatarul, Emiratele Arabe Unite, Kuwaitul si Bahrain sunt tarile care au fost afectate de cea mai grava intrerupere a world wide web-ului.

Potrivit Ziua, un furnizor important de telecomunicatii a denuntat aceasta pana care dureaza de miercuri si a fost cauzata de distrugerea unui cablu submarin din Marea Mediterana.

Oficiali ai Egiptului, Pakistanului, Indiei, Arabiei Saudite, Qatarului, Emiratelor Arabe Unite, Kuwaitului si Bahrainului, tari ce se mandresc cu o crestere economica majora in ultima vreme, au declarat ca aceasta "pana informatica" le cauzeaza probleme grave in afaceri.

In afara de Internet, aceste probleme au afectat transmisiunile de televiziune si serviciile de telefonie, provocand haos.

Expertii in domeniu spun, conform Cotidianul, ca va fi nevoie chiar si de o saptamina pentru a repara cablurile submarine si pentru reluarea 100% a serviciilor de Internet. Alte tari afectate au fost Emiratele Arabe Unite, Kuweit si Arabia Saudita. Aici de vina au fost defectiunile de la un cablu dintre Palermo, in Italia, si Alexandria, in Egipt.

Inca nu este clar din ce cauza au cazut cablurile submarine de Internet. Se pare totusi ca, din primele investigatii, e posibil ca Orientul Mijlociu si India sa fi ramas fara Internet deoarece acele cabluri ar fi fost sectionate de ancora unui vas in apropiere de portul Alexandria din Egipt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.