La intalnirea cu participantii la seminarul organizat de Academia de Stiinte din Paris si Academia Pontificala de Stiinte, Papa Benedict al XVI-lea le-a spus cercetatorilor ca "stiinta nu poate fi unicul criteriu al binelui", conform Radio Vatican.

Benedict al XVI-lea a tinut un discurs rostit luni dimineata la audienta participantilor la Reuniunea de studiu pe tema „Identitatea mutabila a individului”, organizata de Academia de Stiinte din Paris si Academia Pontificala de Stiinte, informeaza NewsIn.

Omul, a spus Suveranul Pontif, poarta cu sine o capacitate specifica, pusa in el de Dumnezeu „ca un sigiliu”, aceea „de a discerne ceea ce este bine”. Manat de aceasta capacitate, „omul este chemat sa-si dezvolte constiinta” sa conduca existenta „bazand-o pe legile esentiale: legea naturala si cea morala”.
„Nici o stiinta nu poate spune cine este omul, de unde vine si incotro tinde” a afirmat Papa.

„In epoca noastra, in care dezvoltarea stiintelor atrage si seduce prin posibilitatile pe care le ofera, este importanta mai mult ca oricand educarea constiintei contemporanilor nostri", a subliniat Papa.

„Stiinta despre om devine cea mai necesara dintre toate stiintele”, a avertizat Papa care in discursul sau a reamintit ca omul „trebuie respectat ca centru al creatiei", subliniaza Radio Vatican.

"Omul sa nu fie obiectul unor manipulari ideologice, nici al unor decizii arbitrarii, nici al abuzului celor mai tari asupra celor mai slabi” a fost indemnul Pontifului.

Facand aluzie la teoriile evolutioniste, Benedict al XVI-lea a subliniat: „Omul nu este rod al intamplarii nici al unui fascicul de convergente si tendinte deterministe si nici de interactiuni fizico-chimice”, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.