Mai mult de 500 de femei afgane s-au adunat pentru a protesta, ca niciodata, impotriva rapirii unei americance venita in Afganistan cu un program de lupta impotriva SIDA. Femeile, imbracate in burqa-urile traditionale, au cerut oficialilor sa organizeze actiuni de gasire si salvare a femeii rapite, informeaza CNN.

Autoritatile au afirmat insa ca pana in acest moment, nu au reusit sa identifice nici un suspect in cazul rapirii americancei Cyd Mizell si a soferului ei afgan Abdul Hadi. Persoane inarmate i-au capturat pe cei doi in cursul zilei de smabata, intr-un cartier rezidential din Kandahar si din acel moment, autoritatile declara ca nu mai stiu nimic despre soarta lor.

Mitingul de 90 de minute al femeilor afgane, care au protestat impotriva indiferentei cu care autoritatile au tratat situatia, reprezinta o rara manifestatie a femeilor din aceasta zona a lumii, dominata de ideologia islamica si de conservatorism in ceea ce priveste statutul femeii.

„Cyd Mizell se afla aici ca sa ajute femeile din Kandahar. Rapirea ei contravine traditiilor si culturii noastre. Cerem ca rapitorii sa o elibereze”, a declarat conducatoarea Asociatiei femeilor din Kandahar, Rona Tareen.

O alta femeie, Bibi Nanai, a marturisit ca a cerut permisiunea sotului ei de a se alatura protestului. „Am venit aici ca sa imi exprim sprijinul pentru aceasta manifestatie. Suntem foarte suparate din cauza acestor evenimente”, a marturisit Nanai.

Mizell purta costumul traditional burqa, in momentul in care a fost rapita. Americanca lucra intr-un proiect de lupta impotriva SIDA finantat de catre Fundatia pentru Dezvoltare a Vietii Rurale din Asia. Directorul acestei fundatii, Jeff Palmer, a declarat ca pana in acest moment, rapitorii nu au intrat in legatura cu nici un oficial.

„Faptul ca nu ne-au contactat este foarte frustrant. Speram ca rapitorii ne vor contacta. Vrem sa auzim ca Cyd, impreuna cu soferul ei, sunt in siguranta. Nimeni nu stie cine sunt rapitorii celor doi”, a declarat Palmer, conform CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.