Presedintele american George W. Bush a vorbit marti in public despre trecutul sau de consumator de alcool, lucru pe care il face destul de rar, informeaza NewsIn.

"Este greu sa iti depasesti dependenta. Asa cum va amintiti poate, la un moment dat din viata mea, beam prea mult", a spus Bush in cursul unei vizite la o asociatie din Baltimore, Maryland, care ajuta fostii detinuti sa se reintegreze in societate.

"Inteleg programele de inspiratie religioasa. Inteleg ca, uneori, poti fi inspirat de o putere superioara pentru a-ti rezolva o problema de dependenta", a spus presedintele american.

In varsta de 61 de ani, Bush nu ascunde faptul ca in tinerete avea obiceiul sa bea. Exact inainte de alegerile prezidentiale din 2000, opinia publica a aflat ca a fost arestat in 1976 pentru ca a condus sub influenta alcoolului.

Bush spune ca a incetat sa consume alcool dupa ce in 1986, de ziua lui, a baut mai mult ca de obicei. De atunci nu s-a mai atins de alcool si spune ca religia l-a ajutat.

Intr-un interviu acordat ABC in decembrie, el a explicat ca a renuntat la alcool brusc, atunci cand si-a dat seama ca acest obicei al sau are consecinte asupra familiei sale.

"Nu eram un betiv", a subliniat el. "Dar mi-a fost greu sa renunt. Ma indoiesc ca as fi aici (la Casa Alba), daca n-as fi renuntat la whisky, bere, vin si celelalte", a marturisit Bush. atunci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.