Infractorii englezi vor primi suplimente nutritive pentru a-si imbunatati comportamentul.
O doza zilnica de vitamine si minerale, asociata cu o dieta sanatoasa, ar putea reduce substantial rata criminalitatii in societate. Asta reiese dintr-un studiu realizat recent la Universitatea Oxford. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca o alimentatie corecta si administrarea unor suplimente de vitamine zilnice ar putea duce la scaderea violentei si a tendintelor antisociale la o treime dintre indivizi. In luna mai, expertii vor incepe un experiment pentru a demonstra aceasta teorie.

Astfel, 1.000 de infractori din Marea Britanie vor primi zilnic substantele nutritive necesare pentru modificarea comportamentului antisocial. Printre ei se vor afla criminali violenti, violatori si tineri considerati foarte periculosi, cu virste cuprinse intre 16 si 21 de ani. Alti prizonieri vor primi „pastile-momeala“ pentru a se testa efectul placebo. Dupa trei ani de experiment, specialistii vor face comparatie intre comportamentul celor care au luat vitamine si purtarea infractorilor obisnuiti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.