Noul emisar al Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, i-a facut secretarului general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer, un dar special: e vorba de un tomahawk ce simbolizeaza, chipurile, incheierea conflictelor dintre Moscova si organizatie.
Potrivit Adevarul, securea, incrustata, a fost realizata in Rusia, special pentru a inaugura misiunea lui Rogozin la sediul NATO din Bruxelles. Cand i-a daruit-o secretarului general al Aliantei, emisarul Moscovei si-a exprimat speranta ca acesta "sa ingroape securea razboiului". "Trebuie sa gasim acum si o lopata pentru a ingropa securea cat se poate de adanc in pamant", a adaugat Rogozin. Oficialul rus a mai precizat ca intalnirea sa cu Scheffer a durat o ora, in loc de 30 de minute, cat fusese programat.

"M-am gandit mult cu ce suvenir l-as putea surprinde pe secretarul general al NATO. Stiu ca el viziteaza frecvent Rusia si cu aceste ocazii probabil a vazut tot felul de papusi rusesti Matrioska, samovare etc. Mi-am zis, cu o Matriosca nu i-as face cine stie ce surpriza, ce-ar fi sa-i ofer un tomahawk. M-am rugat de niste mesteri rusi si acestia au facut un topor de invidiat", a explicat Rogozin, potrivit Ziua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.