Sondajele arata ca John McCain si Mitt Romney sunt preferatii electoratului din insoritul stat

Fiecare candidat republican a incercat pe ultima suta de metri sa convinga alegatorii din Florida ca reprezinta cea mai buna alegere in cursa pentru nominalizarea din septembrie.

Rudolph Giuliani se declara convins ca va castiga alegerile primare de azi din Florida, stat pe care a mizat toate "cartile", ignorand cursele precedente. Sondajele de opinie vorbesc insa despre o realitate total diferita de cea "visata" de fostul primar al New York-ului.

Preferati in cursa repu­blicana se plaseaza, cot la cot, John McCain si Mitt Romney, urmati de Mike Huckabee, in timp ce Giuliani ocupa abia pozitia a patra. McCain a primit la sfarsitul saptamanii trecute sprijinul guvernatorului statului Florida, Charlie Crist, care se bucura de mare popularitate, si al senatorului de Florida, Mel Martinez, foarte influent in comunitatea americano-cubaneza, al carei vot azi nu este deloc de neglijat.

Dar nu toate "relatiille" veteranului sunt in favoarea lui.

Rezultatele unei anchete jurnalistice arata legaturile dintre reprezentanti ai staffului lui McCain, cel mai vehement critic al Moscovei, si miliardarul rus Oleg Deripaska. Mai mult, s-a dovedit ca numele lui McCain a fost legat si de interesele rusesti din alegerile prezidentiale din Ucraina, din 2004. Analistii considera ca, in lumina acestor informatii, imaginea lui McCain va avea de suferit.La randul sau, Romney a primit sprijinul lui Liz Cheney, fiica vicepresedintelui american.

Florida, al patrulea stat ca marime din SUA, este foarte important in procesul de nominalizare a candidatului unic, in conditiile in care pune in joc 114 delegati pentru Conventia Republicana din septembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.