Lideri etnicilor albanezi din Kosovo s-au intalnit luni la Pristina pentru a pune la punct ultimele pregatiri pentru proclamarea independentei provinciei, act pentru care se vehiculeaza datele de 6 si 17 februarie sau 9 martie, anunta Rompres.

Potrivit Ziua, la intalnire au participat premierul Hashim Thaci, presedintele Fatmir Sejdiu si presedintele parlamentului Jakup Krasniqi.

Thaci a declarat ca albanezii din Kosovo vor aplica planul fostului presedinte finlandez Martti Ahtisaari, care prevede suveranitatea Kosovo si trimiterea unei misiuni civile si de politie a UE care sa supravegheze situatia din provincie.

Cat despre data la care Kosovo isi va declara independenta, cotidianul "Koha Ditore" relata, citand surse diplomatice, ca SUA prefera ca proclamarea sa aiba loc in luna februarie, desi statele UE vor incerca sa mai temporizeze momentul pana in martie, relateaza Adevarul.

Conform Gandul, misiunea ONU in Kosovo ar fi cerut angajatilor sai sa-si evacueze familiile inainte de declararea independentei, din motive de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.