Militantii islamisti din Pakistan au luat prizonieri mai multi copii si pe profesoara lor, de la o scoala din nordul regiunii Waziristan, declara surse oficiale, conform BBC News.

Potrivit Realitatea, copiii ar fi in numar de 200. Ei au fost luati ostatici de o grupare radical islamista intr-o scoala din orasul Bannu, situat in nord-estul Pakisatnului. Anuntul a fost facut de Ministerul de Interne de la Islamabad.

Potrivit aceleasi surse, sapte barbati inarmati ii tin ostatici pe micuti. Atacatorii s-au refugiat in cladirea scolii dupa confruntari cu politia locala.

In prezent, reprezentanti ai comunitatii locale din regiune negociaza cu atacatorii eliberarea micutilor. Potrivit France Press, scoala este situata in apropierea locului unde se adapostesc militantii islamisti, apropiati de organizatia terorista Al-Qaida.

Militantii se adapostisera in scoala din orasul Bannu, in urma unei confruntari cu politia locala.
Islamistii controleaza largi zone din nordul si sudul Warizistanului, iar in ultima perioada si-au intensificat actiunile teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.