Partizanii al-Qaida din Irak folosesc copii pentru a comite atentate sinucigase, a afirmat duminica un oficial american, care a mentionat cel putin doua atacuri comise saptamana aceasta de adolescenti de 15 ani, informeaza NewsIn.

"Nici nu stim sigur daca unul dintre acesti copii stia ca este folosit pentru a purta o bomba", a declarat contraamiralul Gregory Smith intr-o conferinta de presa de la Bagdad.

Unul dintre aceste atentate a fost comis in timpul unei inmormantari de la Tikrit, la 180 de kilometri nord de Bagdad, iar celalalt la o scoala de la Mosul, la 370 de kilometri nord de Bagdad, a precizat Smith.
"Al-Qaida in Irak incearca sa induca o cultura a violentei, urii si disperarii copiilor", a spus militarul. "Trimit baieti de 15 ani in misiuni sinucigase pentru a semana moartea".

Citandu-l pe seicul Ahmad Abu Risha, influent lider sunnit din regiunea Al-Anbar care coopereaza cu fortele americane si irakiene, contraamiralul Smith a afirmat ca atentatele sinucigase sunt ultima arma a sustinatorilor al-Qaida.

"Cand atacam al-Qaida, fug, se ascund si revin cu noi tactici. Singura tactica ce le mai ramane in prezent este sa comita atentate sinucigase", a spus seicul, potrivit contraamiralului Smith, care a afirmat ca 90% dintre atentate sunt comise de combatanti straini din Irak infiltrati de al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.