Rusia este ingrijorata de intentia Ucrainei de a adera la structurile NATO, fapt ce poate afecta in mod serios relatiile ruso-ucrainiene, au declarat oficiali din Ministerul de Externe rus.

Camera inferioara a Parlamentului rus (Duma de Stat) a denuntat acordul interguvernamental ruso-ucrainean privind sistemele de prealertare asupra atacurilor cu racheta. Aceasta mutare vine in replica la intentia Ucrainei de a adera la NATO, a declarat deputatul Konstantin Zatulin, citat de RIA Novosti in pagina online.

Acordul cu Ucraina privind sistemele de prealertare asupra atacurilor cu racheta si controlul spatiului a fost semnat la Kiev, la 28 februarie 1997.

"Denuntarea de catre Duma a acordului cu Ucraina privind sistemele de prealertare asupra atacurilor cu racheta este de fapt un raspuns la cererea Kievului de a accelera aderarea sa la NATO", a apreciat Zatulin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.