Lituania ia in considerare schimbarea denumirii sale in limba engleza, pentru a putea fi mai usor de pronuntat, in cadrul unui plan de imbunatatire a imaginii tarii, au declarat oficiali citati de Reuters.

Potrivit Adevarul, statul baltic de mici dimensiuni, aflat in umbra tarilor invecinate - Rusia, Germania, Polonia -, vrea sa consolideze imaginea pentru a atrage mai multe investitii si turisti. O comisie condusa de prim-ministru a aprobat un concept de marketing care sustine ca tara cu 3,4 miliaone de locuitori ar trebui sa se autopromoveze.

"Transcrierea denumirii Lituaniei in engleza este dificil de pronuntat si retinut pentru vorbitorii de limba engleza, insa schimbarea numelui este doar o idee luata in considerare", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Laurynas Bucalis, care a condus grupul ce a facut aceste recomandari, informeaza Ziua.

Deocamdata nu s-a prezentat nici o idee legata de noua denumire in engleza. In limba lituaniana, denumirea tarii este Lietuva.

Numeroase persoane din afara regiunii baltice fac adesea confuzii intre Lituania si Letonia sau au dificultati in a preciza unde se afla statele baltice, care includ si Estonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.